Schaduwberekening

Schaduw potlood huisje design

Aanpassingen in de leefomgeving of werkruimte van mensen worden vaak als ingrijpend ervaren. Hoe noodzakelijk ze ook kunnen zijn. Door deze aanpassingen zo realistisch mogelijk te verbeelden, ziet iedereen hetzelfde. En als iedereen hetzelfde ziet, praat dat een stuk makkelijker. Met een schaduwberekening kunt u 'morgen' al zichtbaar maken. Te denken valt aan:

 

  • Bent u op zoek naar een nieuwe woning en hebt u een kavel op het oog, laat dan een schaduwberekening maken om een goed beeld te krijgen hoeveel zon u in de tuin hebt of hoe u het beste de kavel in zou kunnen delen.
  • Schaduwberekeningen worden vaak gebruikt om een bouwaanvraag te ondersteunen. Een verbouwing aan de bestaande situatie kan een verandering in de schaduw/lichtval betekenen. Om er voor te zorgen dat de verbouwing geen teleurstelling wordt, kunt u door middel van een schaduwberekening nagaan wat het verschil zal zijn in vergelijking tot de huidige situatie. Deze methode kunt u ook toepassen bij het verdedigen van een bezwaar van uw omwonenden.
  • Willen de buren een uitbouw realiseren en denkt u dat dit nadelig uit zal pakken voor uw daglicht? Ook dan kunt u gebruik maken van een schaduwberekening om een bezwaar in te dienen of samen tot een compromis te komen.

Geanimeerde schaduwberekening

Animatie berekening van zonsopkomst tot zonsondergang

Voorbeeld: u wilt een kavel kopen en twijfelt nog over de hoeveelheid zon op het grondgebied. In dit geval het blauwe huis met kavelnummer 69. Via een geanimeerde schaduwberekening is duidelijk te zien hoe de zon draait van 05:00 tot 19:00 (voorbeeld datum is 21 april). U zou zich dan aan de hand van deze animatie kunnen afvragen of u de kavel nog zou willen kopen.

 

Bent u nieuwsgierig geworden en wenst u meer informatie over een schaduwberekening of het aanvragen hiervan? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via onderstaande gegevens.